> nieuws

Nieuws

 
25 juni 2020

Nascholing: Dichter bij de kern. Bidden en spiritualiteit. (5,6,7 oktober)

Bidden als leraar en herder in de gemeente, hoe doe je dat? Welke vormen reikt de traditie aan en welke vormen gebruiken we zelf? En wat doen we eigenlijk als we bidden? Wat zijn onze theologische vooronderstellingen? Vragen die Fulco van Hulst (docent praktische theologie en ethiek in pastoraal perspectief) verder met ons zal uitdiepen. De nascholing is voor predikanten en voorgangers bedoeld in het kader van Permanente Educatie.

Binnen bijbelse teksten spelen psalmen een cruciale rol als het over gebed en spiritualiteit gaat. In deze nascholing geeft Christiane Karrer (docent bijbelse theologie) een korte toelichting op de  verschillende genres en thema’s binnen de psalmen en op de  context en uitleg van psalmen. Daarna staat de vraag centraal: hoe kunnen psalmen je voeden in je eigen spiritualiteit? 

Samen reflecteren we op de plaats en betekenis van bidden in ons persoonlijk leven en in de gemeente. Er is ruimte voor casuïstiek onder begeleiding van Marion Bruggen (pastoraal supervisor) . We werken met praktische oefeningen en voorbeelden, onder meer van kunstenaars en dichter-theologen. 

Vanuit de geboden  (theologische) inkadering en achtergrond hopen we onze  gebedspraktijk te verdiepen en nieuwe vormen van bidden  op het spoor te komen.

Praktische informatie:
Datum
: 5, 6 en 7 oktober 2020
Plaats: Mennorode, Apeldoornseweg 185, Elspeet

Binnenkomst  met koffie 10.00
Aanvang programma: 10.30  
Einde : woensdag na de lunch


Opgave bij: Vera Kok, vera.kok@ads.nl tot 18-09-2020
Begeleiding: Fulco van Hulst, Christiane Karrer en  Marion Bruggen


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl