> agenda

Agenda

 
16 april 2020, 10:00 uur

Storytelling: De kracht van een goed verhaal.

Doopsgezinde kerk, Singel 452, Amsterdam

“Mijn vader leerde me hard te werken, vaak te lachen en me aan mijn woord te houden, mijn moeder liet me zien hoe ik voor mezelf moest denken en voor mezelf moest opkomen, samen hielpen ze me de waarde te zien in ons verhaal, in mijn verhaal, in het grotere verhaal van ons land. Zelfs wanneer het niet leuk of volmaakt is. Zelfs wanneer het realistischer is dan je had gewild. Jouw verhaal is wat je hebt, wat je altijd zult hebben. Het is iets wat jij bezit”’
                                                           Michelle Obama

Op donderdag 16 april van 10.00-17.00. Plaats: DG Amsterdam, Singel 452 Amsterdam. Nascholing onder leiding van Marion Bruggen (supervisor Doopsgezind Seminarium). 

Het persoonlijke verhaal is wat je hebt aldus Michelle Obama. Daar vind je je drijfveren en waar het jou om te doen is. Als je je daarmee verbindt wordt het een verhaal met zeggingskracht. Je eigen verhaal is nooit afgerond. Je kunt het uitbreiden en verdiepen. Er zijn verschillende verhaallijnen die onderzocht kunnen worden en de werkelijkheid waar jij betekenis aan geeft,  laat meerdere interpretaties toe. Dat schept ruimte om je verder te ontwikkelen en te spelen met je rollen als predikant.  
In deze nascholing zoeken we naar  de kernverhalen die in jou leven.  Verhalen over wie je bent, waar je voor staat, wat betekenis voor je heeft, welke hindernissen je hebt overwonnen en langs welke hoogte en dieptepunten jouw persoonlijke ontwikkeling  loopt. De Reis van de Held van Joseph Campbell helpt ons verder bij het exploreren van wat er in je leeft en nog ontdekt wil worden. 

Daarnaast zal Derk Stenvers, regisseur en theatermaker meewerken aan deze nascholing. Hij schreef het theaterstuk  Mijn opa, de krab en andere mythes en zal dat voor ons opvoeren. In deze monoloog  onderzoekt hij zijn familiegeschiedenis en zijn eigen plek in dat verhaal. In een recensie stond: “Zo houdt Stenvers een pleidooi voor mythe. Om de werkelijkheid te verklaren is niet alleen wetenschap nodig maar net zo goed mythevorming”.

 

Opgave bij: Vera Kok, vera.kok@ads.nl 


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl