> agenda

Agenda

 
25 november 2019, 19:30 uur

Lezing 'Bijbellezen in een verdroogd land'

PThU-zaal, hoofdgebouw Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam

Klimaatverandering en geloof. Hoe gaat dat samen? Daarover gaat het tijdens de Dom Hélder Câmaralezing 2019.

Wat betekent de droogte die Timor en de rest van Indonesië treft voor het verstaan van de bijbel? Kan de bijbel ons helpen om met dit effect van de klimaatcrisis om te gaan? Op deze vragen zal hoofdspreker dr. Mery Kolimon ingaan tijdens haar lezing: 'Reading the Bible in Dry Land'. Kolimon is als eerste vrouw voorzitter van de synode van de Protestantse Kerk van Timor (GMIT Kupang) en docent missiologie.

Voorafgaand aan de lezing van Kolimon verzorgt Embert Messelink een inleiding over de Nederlandse context als het gaat om klimaat en geloof. Messelink is directeur van A Rocha Nederland, een beweging die zich inzet voor zorg voor de schepping. Eva van Urk zal op de lezing van Kolimon reageren vanuit de academische theologie: zij bereidt aan de Vrije Universiteit een proefschrift voor over het bijbelse mensbeeld in de context van de klimaatcrisis.

De lezing is een initiatief van het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie (PThU/FRT VU) in samenwerking met Kerk in Actie en de Nederlandse Zendingsraad.

De Dom Hélder Câmaralezing 2018 over ‘Bijbel en beperking’ verscheen in druk als: Gerrit Noort, Peter-Ben Smit, Astrid Hamberg, Mart-Jan Luteyn and Kirsten van der Ham (red.), Bijbel en ‘beperking’. Contextuele en Missiologische Perspectieven NZR Cahier 4 (Driebergen: NZR, 2019).

Praktische informatie:
Kosten
: € 10,- per persoon, ter plaatse te voldoen per pin. Studenten kunnen de lezing gratis bijwonen.
Tijd: 19.30 uur, inloop met koffie vanaf 19.00 uur
Taal: Engels, maar vertalingen worden uitgedeeld. 
Aanmelden: klik hier voor het formulier

Afbeelding van Elden Miller via pixabay

Dom Hélder Câmaralezing klimaatverandering


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl