Agenda

 
 
17 mei 2018, 15:30 uur

IOVIS Oorlog & Vrede lezingen 2018

Vrije Universiteit, W&N gebouw, zaal WN-C629, De Boelelaan 1105, Amsterdam

IOVIS Centre for Peace and Conflict en VU vereniging nodigen je uit voor vier Oorlog & Vrede lezingen op donderdagmiddagen in maart, april, mei en juni 2018. VU-wetenschappers delen hun kennis en inzichten over verschillende dimensies van vrede en oorlog.

Samen verkennen we de politieke besluiten om militaire missies in te zetten zoals in Afghanistan, Bosnië, Irak, Libië en Mali, en leren we praktische vaardigheden voor conflictbemiddeling. We onderzoeken de psychologische impact van oorlogsgeweld en ontrafelen de morele gronden voor oorlogsvoering.

Onderdeel nieuwe minor ‘Peace & Conflict Studies’
De vier lezingen zijn een aanloop naar het nieuwe interdisciplinaire VU-minorprogramma Peace and Conflict Studies, dat in september 2018 start. De minor bestaat uit vijf cursussen die zowel gezamenlijk als apart kunnen worden gevolgd, en biedt studenten en professionals inzicht in de concepten, oorzaken en consequenties van oorlog en vrede. Het programma maakt daarbij gebruik van een brede set disciplines waaronder politicologie, internationaal recht, criminologie, theologie, filosofie, psychologie, antropologie, sociologie en geschiedenis.

Vier lezingen

15 maart: De democratische politiek van militaire interventies - Wolfgang Wagner, hoogleraar Internationale Veiligheid (VU)

5 april: De psychologie van onderhandeling en conflictmanagement (workshop) - Bianca Beersma, hoogleraar Instituties en Identiteit (VU)

17 mei: Nieuwe oorlogen, ‘terrorisme’, en vredesopbouw in de 21ste eeuw: de theorie van de Rechtvaardige Oorlog herzien of verwerpen? - Fernando Enns, hoogleraar Theologie en Ethiek (VU) en directeur van de  Amsterdam Centre for Religion and Peace & Justice Studies.

7 juni: Psychosociale consequenties van oorlogsgerelateerd trauma - Marit Sijbrandij, universitair hoofddocent Klinische Psychologie (VU) en coördinator van het Horizon 2020 STRENGTHS project voor het opschalen van psychologische interventies met Syrische vluchtelingen.

Toegang gratis


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl